Puro seçiminiz, yakışınız, yürekmaslahatiniz ve keyfine vardığınız tüm tatlar top size özeldir. Ancak yine de aklınızın ucunda bulunması müstelzim bir kaç bekçi var! 1- Puro Seçimi Ben bu alfabemda günün her saatinde yürekmeyi çok sevdiğim Toscanello Limoncello’yu misafir edeceğim. Siz de keyfinize göre, istediğiniz puroyla zevcelik edebilirsiniz. 2 – Puroyu Denetleme Ika Yabancı yapımı Karayip purolarda yürekmeden önce nemliliğini denetleme buyurmak gerekir. Bu Toscanello yürekin meri değil. Toscanello severler damak zevklerine göre farklı rutubet oranlarında yürekmeyi yeğleme edebiliyorlar. Bu seçimde ustalaşmak beş on da sınama huzurılma yöntemine ihtiyaç duyuyor. 3- Çakmak Seçimi Yakıma geçmeden önce kesinlikle bilinmesi müstelzim hayati bir kural var. Puro sadece ama sadece kokusuz odle yakılır! Puro her dakika ya bütan gazlı çakmak ya da uzun puro kibritleriyle yakılmalıdır. Puronuzu Zippo kabilinden benzinli çakmaklar ya da mumlu kibritlerler kabilinden koku yayan ateş kaynakları ile yakmamalısınız. Bunlar puronunuzun aromasını sözıcı olarak bozar. 4 – Yakma Puro ilişki ve alaka ister. Bu yüzden hiç acele etmeyin ve puronuzu titiz bir şekilde doğru. Sakıncasız olabilirsiniz ki, kötü bir yakım hem sizin keyfinizi bozar hem de puronuzu berbat eder. Puroyu yakarken kıvılcım puroya sütun ulaşım etmemelidir. Ateşli maviliği purodan beş on münezzeh tutulmalıdır. Puroyu hakeza ağıza götürmeden yakmaya “kızartma” denir. Puronun ucunun her yerı alya döndüğünde kızartma maslahatlemini mirardınız demektir. Şimdi size puro yakma ritüelini anlatacağım: Öncelikle puronun ayağını 90 nokta eğimle, aleve tam ulaşım etmeyecek şekilde tutun. Bu maslahatlemi yaparken tüm ayağın bedel yanması gerektiği yürekin puroyu aynı zamanda prezantabl bir şekilde 360 nokta döndürmeniz gerekmektedir. şayet puro çakmağı kullanıyorsanız, puronuzu ateş kaynağına doğal alevli çakmalara göre beş on henüz uzakta tutmanızda fayda var. çünkü, bu usul çakmaklar çok etli canlıdür ve aşkın doğru tutulursa puronuzu kömüre çevirme potansiyeline sahiptirler. Yakma veya kızartma maslahatlemi doğal alevli çakmaklarla, beş on dakika alabilir. Bu süre size saat kaybı kabilinden çekmeceükebilir ama puro dayanç ve mesai ister. 5- İyi Yandığını Denetleme Ika Şimdi puroyu kesinlikle yaktığınımızı denetleme edelim. Puroyu kızartma maslahatleminden sonrasında ters çevirip sebebiyleünüze beş on yaklaştırın. Yaklaştırdığınız puroya belli belirsizçe keyif üfleyerek nerelerin yandığını görebilirsiniz. şayet tüm kıç kıpkırmızı ise yakma maslahatlemini mirarı ile gerçekleştirdiniz demektir. şayet puronun her yerı tam yanmamışsa, doğrusu tüm kıç kıpkırmızı değilse, öncelikle puroyu munsapınıza gnaşin. Sonra yanmayan kısmı üste getirerek kükürt veya çakmağınızla puronuzu ısıtırken bir dü bayağı nefes henüz çekin. Bu sayede puro üste artan yanmamış pare da yanacaktır. 2–3 saniye sonrasında puronuzu dudaklarınızdan uzaklaştırın. Sıkıntısızçe sallamak puronun ucundaki alevi söndürmeye yetecektir. Tebrikler, artık puronuz yürekime amade. Peki ya siz amade mısınız? 6 – Keyfine Varma Puro yavaş yavaş ve keyfini çıkara çıkara yürekilmeli. Alacağınız her nefes beyninde en azcaından 40 saniye oyalanmak gerekir. şayet bu süreyi azaltıp sigara kabilinden yürekmeye çkırmızıışırsanız puronuz ısınmaya başlar. Hızlı yürekimden dolayı ısınan puronun lezzetindeki bozulmayı da çabucak hissedersiniz. İlk başlangıçta, sadece birazcık lezzet kaybı yaşasanız da, hızlı yürekmeye devam ederseniz, puro o denli biberlilaşır ki hiç yürekilemeyecek duruma gelebilir. ıvır zıvır bir uyarı: Puro, sigara kabilinden ciğere çekilmez. Tütün belli belirsizçe ağıza doldurulur ve dilsiz almaçların dumanla ikazlmasına icazet verilir. Şimdi rahatlayın! Puronuzun o eşsiz tütününden gelen lezzetlerin ve aromaların tadını çıanaçın. Arada puronuz sönerse, bu göstermeniz gerekenden henüz azca ilişki gösterdiğinizin bir maslahataretidir. Sönen puronun küllerini pekçe temizleyin. Bunun yürekin kürdan kabilinden bir alete ihtiyaç duyacaksınız. Külleri pekçe temizlediğinizden sakıncasız olduktan sonrasında puronuzu yeniden yakmayı deneyin. Benim yürektiğim Toscanello yürekin gene yakma dava örgütleme etmez. Ancak namahrem yapımı Karayip Purolarında her yeni yakışınızda artan oranda meraret hissedeceğinizi göstermek isterim.

şayet puro kaliteli bir puro ise 15 sene hatta henüz uzun bir süre üstelik saklanabilir. Aynı yıllanmış şaraplar kabilinden puro da eskidikçe tadı vürutir ve güzelleşir. Puro saklamak istiyorsanız bilmeniz müstelzim ve nasıl şense olan 2 kuralı mazmunız gerekiyor. Bu önemli kurallardan ilki puronun saklanacağın zeminın alev değerıdır. Puroyu kaliteli bir koşulda uzun süre saklamak istiyorsanız zemin sıcaklığının 16 ila 18 nokta beyninde olduğundan sakıncasız olmanız gerekiyor. Nesil içinde bu sıcaklığı yakalamanız enikonu zordur. Bu yüzden zemin sıcaklığı 22 derecenin üstüne ya da 12 derecenin şeşna inmedikten sonrasında telaşlanmanıza icap yoktur. Lakin kuşkusuz şayet imkânınız var ise 16 ila 18 derecedeki hıfız zeminını yaratmanız mefkûre olandır. Çünkü bu durumda tek dava ile kontralaşmazsınız. Muhafaza zeminı sıcaklığında mahiyet dava zeminın antipatik değil aşkın har olmasıdır. Çünkü hıfız zeminı 22 derecenin üzerine çıktığında tütün böceği sorunu ile kontralaşabilirsiniz. İkinci önemli kural ise hıfız zeminının nemidir. Bağıl nemin mefkûre aralığı %65 ila %70’in şeşna düşmemesi ve %72’nin üzerine çıkmaması önemlidir. Çünkü puronuz nemli ise yanmayacaktır ve şayet aşkın kuru ise puronun tadı ağarlaşır. Zahir rutubet hıfız zeminı sıcaklığına göre mübadele gösterecektir ve bu yüzden de hıfız zeminı sıcaklığını sabitlemenizde fayda vardır. Puro Nerede Saklanmalıdır? Puro en mefkûre olarak puro hıfız kutusu adı maruz humidorların içerisinde saklanmalıdır. şayet bu özel kutulardan elinizde yok ise rastgele bir keyif geçirmeyen kutu, dolap hatta ve hatta keyif geçirmeyen bir odada dahi puroları saklayabilirsiniz. Burada önemli olan hıfız zeminının keyif geçirmemesi ve buna rabıtalı olarak da kutu yürekindeki rutubet ile sıcaklığın mıhlı kalmasıdır. Puro saklamak yürekin anahtar sıcaklığı ve nemi mıhlı tutmanızı esenlayacak nasıl keyif geçirmeyen kutular ya da benzeri bir ortamdır. En elleme humidor İspanyol sedirinden yapılan türüdür. Bu sakamla kutuları nasıl keyif geçirmedikleri yürekin diğer rakiplerine yüce fark atarlar. şayet puro saklamaya hüküm verdiyseniz kesinlikle bu humidorlardan almanız gerekir.

puro satın al

https://puromuz2.com/

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.